Ken je dat nog? Je winkelt met een vriendin en vindt allebei hetzelfde topje leuk. Zucht…. Je koopt het topje allebei (vaak in dezelfde maat) met de deal het niet tegelijkertijd te dragen.

Deze situaties overkwamen mij wel eens. Als ik er op terug kijk, kan ik alleen maar denken: wat nou als we één topje kochten en die zouden delen. Dan hadden we er waarschijnlijk evenveel plezier van, kostte het ons de helft minder geld en hadden we geen probleem met tegelijk dragen. Helaas voor mij, bedachten wij dat nooit.

In deze blog zoomen we daarom in op kleding delen door te huren. Welke voordelen zitten hieraan en hoe draagt dit bij aan circulaire fashion?

Wat is circulaire fashion
Circulaire fashion is kleding zoveel mogelijk hergebruiken, net zo lang tot het écht op is. Zo dragen we bij aan een duurzamere wereld. Het hergebruiken van kleding kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Eén van deze verschillende manieren is het delen van kleding in de vorm van huren.

Wat is fashion huren
Fashion huren is eigenlijk hetzelfde als betalen voor gebruik. In plaats van het kopen van een duur item, leen je het voor wanneer je het nodig hebt. Zo betaal je alleen voor wat je gebruikt en kost het je veel minder geld. Heb je bijvoorbeeld veel basics en weinig statement pieces? Huur een statement piece! Zo kan je steeds variëren met je look, zonder de commitment van een dure uitgave.

De voordelen van betalen voor gebruik
Betalen voor wat je gebruikt is circulair, omdat één item wordt gedeeld net zo lang tot hij écht op is. Zo blijft hij niet onnodig in een kast hangen. Wat levert het jou nu op? We zetten het op een rijtje:

  1. Je varieert met je look
  2. Je houdt geld over; betalen voor gebruik is goedkoper
  3. Je koopt alleen nog maar items die je écht heel leuk vind.

Ben jij bijvoorbeeld geen jurk type maar heb je een feestje waar je eigenlijk wel moet? Door hem te huren, blijf je er niet onnodig mee zitten. Of heb je veel basics en weinig statementpieces? Door te huren, kan je beter inschatten of die ene gele broek nou écht jouw ding is ;)

Hoe doe ik dat dan, fashion huren?  
Online bij The Community of Closets kan fashion gehuurd worden. Ons platform maakt het betalen voor gebruik van fashion mogelijk. Neem een kijkje in onze collectie, lees meer over onze missie of over hoe het werkt.

Vragen over fashion huren of dit artikel? Neem dan contact met ons op via info@communityofclosets.nl of 06-13864030.

26 september, 2021 — Marina Horseling

Laat een reactie achter