Onze hoofdleverancier

Atelier Jungles

Jungles, geboren en gevestigd in Den Haag, is een jong en creatief merk en atelier. Zij maken handgemaakte duurzame hoge kwaliteit dameskleding.

Het is hun missie om te laten zien hoe duurzaamheid ook fashionable is. Vrouwen kunnen er fantastisch uitzien in duurzame kleding zonder mensen of de planeet daarmee te belasten. Zij hebben een eerlijke benadering van fashion zodat iedereen zich er in thuis voelt. Ongeacht wie je bent, wat je maat is of welke leeftijd je bent!

Missie Atelier Jungles

1. Zorgen voor de planeet

Alle kleding lokaal produceren met duurzame materialen en stoffen.  

De collectie bestaat uit duurzame stoffen of overgebleven stoffen van andere designers (deadstock). Elk jaar worden er van over de hele wereld miljoenen nog bruikbare stoffen weggegooid of vernietigd. In plaats van nieuwe materialen te ontwerpen en te bestellen, met alle klimaatgevolgen van dien, koopt Atelier Jungles deze 'afgeschreven' stoffen. Hierdoor maken zij het meeste van deze hoge kwaliteit al geproduceerde stoffen door de mooiste ontwerpen te produceren.

2. Zorgen voor mensen  

Alle kleding lokaal produceren met lokale arbeidskrachten.

Zo worden er op locatie banen en impact gerealiseerd. De kleermakers en naaisters bij Atelier Jungles zijn erg ervaren maar hadden door verschillende redenen een afstand tot de arbeidsmarkt. Met begeleiding en training bood Atelier Jungles hen banen met de mogelijkheid om te groeien. In ruil daarvoor kan Atelier Jungles haar hoge kwaliteit kleding lokaal (in Nederland) produceren.

Meet the team 💚

Het team van Atelier Jungles bestaat uit eigenaar Giselle, kleermakers Baha uit Syrië, Kevin uit Curacao and Layla uit Somalië.

Duurzame stoffen

Atelier Jungles kiest de materialen waarmee zij werken zorgvuldig uit. Deze stoffen zijn:

- Biologisch katoen OEKO-Tex gecertificeerd
- Tencel
- Vegan Silk/ Cupro voor de Vegan Silk-lijn
- Deadstock van geselecteerde winkels
- Alleen natuurlijk geverfde stoffen