Bij the Community of Closets is het onze missie om ons in te zetten voor duurzaamheid. Daarom zit er achter al onze leveranciers een transparant verhaal. Zo weten we van elk item waar en hoe het is geproduceerd. Wie dat vervolgens met welke materialen heeft gedaan nemen we daar vanzelfsprekend in mee.

Samenwerkingen

We werken daarom alleen samen met leveranciers die ons die volledige transparantie kunnen bieden. Zo letten we op: 

  • Wat ze inkopen (alleen hoge kwaliteit duurzame stoffen)
  • Locatie van design & productie
  • De impact van de productielocatie op de omgeving (banencreatie & milieubelasting)
  • De omstandigheden van de medewerkers in die productielocatie
  • Hoe afval en CO2 worden verminderd

Productielocatie
We proberen zoveel mogelijk samen te werken met leveranciers die in Nederland zijn gevestigd en daar ook (het liefst handmatig) produceren met mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Zo dragen we bij aan het verminderen van Co2 door transport en stimuleren we de nationale economie en arbeidsmarkt. 

Hoge kwaliteit duurzame stoffen

Onze leveranciers gebruiken voornamelijk stoffen van biologisch textiel, met natuurlijke kleuren of designer deadstock die overblijven van grote bedrijven die meestal worden verbrand of vernietigd. Bekijk per leverancier welke stoffen dit zijn.

Een tijdloze collectie

We geloven erin dat door een tijdloze collectie aan te bieden we een nodig tegengeluid bieden in de fast fashion industrie. Daarom bieden we een standaard collectie aan die onafhankelijk van trends is. Zo kan jij schuldvrij je items voor een langere tijd dragen. 

Co2 compensatie op verzending

We versturen onze items zoveel mogelijk in gerecycled materiaal en moedigen onze klanten aan om dit te hergebruiken. Post NL biedt Co2 compensatie aan voor alle verzonden pakketten. Meer informatie over deze groene post service van vind je hier.

Meer informatie over onze verzendopties, vind je hier.