Duurzame skincare was niet mijn prioriteit vijf jaar geleden. Had ik mij er eerder in verdiept, scheelde me dat nu een rimpel (of twee) en het milieu een hoop belasting. Daarom is het nu mijn missie om jou op weg te helpen in de wereld van duurzame skincare. Elke week presenteer ik de top picks, met deze week: duurzame dagcrème.

 

Wat is duurzame dagcrème?
Je herkent een duurzame dagcrème aan keurmerken zoals Cosmos of Natrue. Deze keurmerken worden alleen verleend aan producten die voor 95% gemaakt zijn van biologische plantaardige ingrediënten. Ze stellen strenge eisen aan de afbreekbaarheid van de ingrediënten en de verpakkingen. Zo weet je zeker dat jouw dagcrème milieu- en mensvriendelijk gemaakt is.

Waarom een dagcrème?
We schreven eerder al over wat te doen bij een droge of gevoelige huid. Dagcrèmes spelen bij de verzorging daarvan een belangrijke rol. Wij hebben onze top drie duurzame dagcrèmes met het keurmerk Natrue naar huidtype voor je op een rijtje gezet

 

Verrijkt met noordelijk berken sap voor zichtbare verbetering in de gladheid van de huid en het verminderen van lijntjes en rimpels (auteurstip 😉)

 

 

 

 

Snel intrekkende en verfrissende crème met noten van cactusvijg en Aloë Vera. Voor frisheid die de hele dag duurt

 

Bedoelt om de gevoelige huid te verzachten, beschermen en te versterken. Verrijkt met noten van avocado en sheaboter