Groene jumpsuit

De challenge
Niet shoppen voor 2 maanden. Dat is de challenge die ik met mezelf ben aangegaan. Niet al te moeilijk toch? Nou, voor mij wel. Shoppen is zó leuk, en ik had ook niet verwacht dat de eerste week meteen zo lastig zou worden.

De crux van het probleem is dat ik momenteel niet meer koop, maar stiekem nog wel shop. Mijn digitale mandje van m’n favoriete merken zijn gewoon gevuld. Eigenlijk moet ik daar ook mee stoppen, maar officieel breek ik de regels niet toch?

Kijken, kijken, niet kopen
Zo ook afgelopen week, toen ik op Vinted zat (want kijken mag toch?!) en de perfecte appelgroene pumps van Jimmy Choo vond. Voor een prikkie. En die pumps passen perfect bij mijn nieuwe appelgroene pak, gekocht in april toen ik nog naar hartenlust kon shoppen. Groot dilemma dus, want zelf kopen kon immers niet. Dus vol goede moed heb ik geïnformeerd bij mijn partner of hij ze niet wilde kopen als cadeau voor een nader te verzinnen jubileum. Maar ik werd, terecht, uitgelachen. Die schoenen zijn inmiddels verkocht aan een ander en ik zal eerlijk zijn: het doet nog steeds een beetje pijn.

Ik weet heus wel dat ik als ik niet meer kijk ook veel minder in de verleiding wordt gebracht. Aan de andere kant, it’s a slow process and quitting won’t speed it up. Op zoek naar die gulden midden weg dus!

Jimmy Choo Schoenen

Dé Jimmy Choo's .... brb even janken 

Lenen als alternatief voor kopen?
Dus ik dacht als ik het niet kan kopen, wellicht is het dan een idee om te lenen? En hoe handig is het dan dat de eigenaresse van de Community of Closets een van je beste vriendinnen is?! En lenen is voor mij een soort transitieperiode, love it! Zo had ik laatst een cocktailavond. Ik wilde iets sexy’s en heb als eerste leen-ervaring gekozen voor deze prachtige rode jurk van vegan zijde gekozen. De jurk was top, de avond was heerlijk en ik heb me toch maar mooi gehouden aan mijn challenge 😊

Op naar volgende week!

* Nina De Ridder is een gastschrijver bij The Community of Closets.

12 mei, 2023 — Nina De Ridder

Laat een reactie achter