Nina in Museum
Uit de hand gelopen hobby

Ik vroeg me laatst af, ben ik een shopaholic? Na een korte google search bleek het antwoord nee te zijn. Ik ben niet koopziek, doe het niet uit angst of verdriet. Maar… tja, dan is het positief genoemd wel een uit de hand gelopen en prijzige hobby.

Mijn naam is Nina, ik ben 29 jaar en mijn favoriete kamer in het huis is de inloopkast. Treurig? Misschien, but I don’t give a shit.

Mindless spending
Wat me wel dwars zit is de enorme hoeveelheid items die ik haast gedachteloos koop. Want als ik eerlijk ben is het niet nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de fashion vervuiling waaraan ik bijdraag. Ik heb zat leuke en goede kledingstukken. Die ene paar laarzen of die nieuwe tas maakt mijn collectie (ja ik zie het als een collectie) niet opeens compleet.

De challenge  
Tijd voor een test. Twee maanden niks kopen. Geen kleding. Geen schoenen. Geen tassen. Voor een ander wellicht geen uitdaging. Voor mij wel. Heb ik er zin in? Nee. Ga ik het halen? Geen idee. Ben ik serieus? Hell yeah.

De maand mei en juni sta ik dus, op mijn manier, droog. Als support voor mezelf schrijf ik elke week over mijn challenge en neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar shoponafhankelijkheid door duurzamer om te gaan met mijn kledingkast

* Nina De Ridder is een gastschrijver bij The Community of Closets.

08 mei, 2023 — Nina De Ridder

Laat een reactie achter