FAQ

Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat is jullie concept?

FLUPS is een afkorting voor Fashion Lending & UPcycle Store (F-L-U-P-S). Dat betekent dat je bij ons duurzame designerkleding en frisse vintage items kunt kopen of 4 weken lang kan lenen. Zo kan jij altijd genieten van een luxe nieuwe outfit of je nu koopt of leent.

Hoe werkt kleding lenen bij FLUPS?

Kleding lenen bij FLUPS is duurzaam, simpel en flexibel door onze 4 stappen voor kleding lenen. Lees er meer over door op de knop te klikken.

Wat zijn de kosten voor het lenen van kleding?

Je leent al een hele maand een kledingstuk voor €11,-. Wij werken niet met een lidmaatschap. Het systeem van FLUPS is volledig duurzaam, simpel en flexibel. Klik op de knop om meer te lezen over ons leensysteem

Verkopen jullie ook kleding in de winkel?

Ja, alle kledingstukken bij FLUPS zijn te koop en te leen. Het is ook mogelijk om eerst te lenen en dan een kledingstuk te kopen. Dan krijg je 10% korting op je aanschaf.

Wat gebeurt er als ik een geleend kledingstuk beschadig of vlekken maak?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat begrijpen we. Als er per ongeluk iets met een kledingstuk gebeurt, neem dan contact met ons op en dan komen we er echt samen wel uit.

Kan ik ook eerst een kledingstuk lenen en daarna kopen als ik er verliefd op word?

Ja, je hebt de mogelijkheid om een geleend kledingstuk te kopen als je er helemaal weg van bent. Je krijgt dan 10% korting op de koopprijs.

Waarom zou je kleding lenen?

Lenen biedt de mogelijkheid om regelmatig van nieuwe outfits te genieten zonder de volledige aankoopprijs te betalen. Het is duurzaam, budgetvriendelijk en stelt je in staat om te variëren in je stijl.

Dus ik koop/leen iets wat iemand anders al heeft aangehad, is dat niet vies?

We zorgen voor regelmatige professionele reiniging en onderhoud van al onze kledingstukken om ervoor te zorgen dat ze in perfecte staat verkeren.

4 weken is best lang, mag ik de geleende kleding wassen?

Ja, we raden je aan om de kleding op maximaal 30 graden te wassen op de handwasstand van je wasmachine. Sommige items mogen absoluut niet gewassen worden, mocht je die lenen, dan meld een van onze medewerkers je dit expliciet aan de kassa.

Mag ik gekochte kleding retourneren of omruilen?

Nee, gekochte kleding mag niet worden geruild. Mocht je in de winkel twijfelen over je aanschaf, kun je er voor kiezen om het item eerst te lenen. Zo kun je goed inschatten of het is wat je ervan verwacht.